Gratis

Fotokursen Dokumentera

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
En fotokurs för konstnärer som pågår under tre onsdagar. Vikten av att kunna dokumentera dina verk på ett bra sätt går inte att överskatta.

Eventdetaljer

NOTERA ATT DEN HÄR UTBILDNINGEN ÄR FÖR MEDLEMMAR I KONSTNÄRSCENTRUM ÖST.

VÄNLIGEN - ANMÄL DIG BARA OM DU REDAN ÄR EN MEDLEM.

Läs mer om medlemskap och hur du gör för att ansöka här.

Fotokursen Dokumentera anpassas till din nivå och till den utrustning du har.

Du behöver ha en kamera och en dator. Allt från en mer avancerad systemkamera till en enkel mobilkamera är ok.

Hela kursen genomförs med mötesverktyget Zoom och det innebär att alla möten och föreläsningar sker digitalt.

Praktisk information

Läs igenom all information här innan du anmäler dig. Försäkra dig om att du kommer kunna vara med under alla tre kursdagarna.

Du som anmäler dig behöver boka in tre onsdagar den 10 februari, den 17 februari och den 24 februari. Kurstid är klockan 09:00-15:30.

Observera att du även behöver avsätta tid för arbete med uppgifter utanför schemalagd kurstid.

Kursledare är Svante Larsson som är konstnär och fotohistoriker. Han var tidigare ansvarig lektor för kursen Fotografins och videokonstens historia på Konstfack och är medlem i redaktionen för tidskriften Verk samt driver företaget Kornskarpt.

Mål och innehåll

Att du själv med hjälp av kursens föreläsningar, praktiska övningar och kurskompendium ska kunna hantera din basala fotodokumentation för olika ändamål.

Du behöver ha en egen digitalkamera samt en dator. Allt från mobilkamera till systemkamera är okej att använda men din dator kan inte vara alltför gammal eftersom det behöver finnas möjlighet att installera ett datorprogram för bildredigering. Mer detaljerad information om bildredigering på din dator, krav och operativsystem kommer under kursens gång.

Material som du behöver ha för att delta i kursen

Förutom en kamera och en dator behöver du ha följande material för att genomföra uppgifterna.

1. Två likadana lampor, gärna på stativ eller åtminstone möjliga att sätta fast på till exempel en stol eller liknande (typ klämspot). Lamporna bör vara lika i styrka (watt) och de ska gärna vara av samma sort. Köp helst LED-lampor.

2. Golv eller bordsyta att arbeta på som är ca 100 x 80 cm stort.

3. Vitt papper i minst A3 format (29,7x42 cm).

4. Transparent papper som till exempel ritfilm eller smörgåspapper.

Du gör en intresseanmälan här i Eventbrite genom att trycka på den röda knappen där det står "välj en tid". Det finns bara en tid att välja och det är dagen för kursstart. Välj den tiden och du har därmed gjort din intresseanmälan till oss.

Alla som har anmält intresse kommer först att få en bekräftelse - ett svar på om du är en av de medlemmar som fått en plats och därefter får alla deltagare en länk till det digitala mötesverktyget Zoom skickad till den epostadress som man angivit i intresseanmälan. Länken skickas ut av kursledaren strax innan utbildningen startar.

Vi kollar att du som anmält dig är medlem i Konstnärscentrum öst innan du får din plats bekräftad. Max antal deltagare är 12.

När kursen startar sker all kontakt direkt med kursledaren Svante Larsson och han skickar ut möteslänk och eventuell ytterligare information.

Vill du ansöka om medlemskap i Konstnärscentrum öst? Vi är en centrumbildning och en medlemsorganisation för professionella konstnärer i Uppsala, Stockholm och Gotland. Läs om hur du gör en ansökan om medlemskap här.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad