Gratis

Webbinarium: Mindfulnessbaserad stressreduktion inom socialt arbete

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Hoda Jabbari Brännerud berättar om MBSR, en evidensbaserad metod för att uppnå bättre och mer varaktiga resultat inom socialt arbete.

Eventdetaljer

Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) är en evidensbaserad metod som används för att sänka stressnivåerna i hjärnan och öka vår motståndskraft vid motgångar. Inom socialt arbete används MBSR idag bland annat i arbetet med biofamiljer och inom familjehemsvård, men metoden passar även utmärkt för att minska och förebygga stress bland medarbetare inom socialtjänsten.

Hoda Jabbari Brännerud är MBSR-lärare, medlem i MBTA Sweden och ansvarig för mindfulnessprogrammet på Familjehem i fokus öppenvård i Stockholm. I detta webbinarium berättar hon om vad mindfulnessbaserad stressreduktion är, vetenskapen som ligger bakom samt hur metoden kan användas inom socialt arbete för att uppnå bättre och mer varaktiga resultat. Hon delar också med sig av sina egna erfarenheter och ger råd om hur och när MBSR bör användas för att uppnå bästa effekt.

Familjehem i fokus arbetar för att alla barn ska få växa upp i ett tryggt och kärleksfullt hem och har erbjudit kvalitativa familjehemstjänster sedan 2008. Öppenvården i Stockholm vänder sig till barn, ungdomar och familjer som behöver socialt stöd. Här erbjuds både ungdomsbehandlare som skräddarsyr insatsen utifrån den unges individuella behov och förutsättningar, och familjebehandlare som kan arbeta med hela familjen för att de ska kunna leva ett bättre liv tillsammans.

Webbinariet riktar sig till dig som sysslar med någon form av socialt arbete och är nyfiken på MBSR, vad den senaste forskning inom området säger och hur du kan använda metoden i ditt dagliga arbete.

Dagens program

10.00 -12.00

Mer detaljer kommer

Datum: 20 maj 2021 klockan 10.00

Sista anmälningsdag: 18 maj

För mer information om Familjehem i fokus och MBSR, besök vår hemsida: https://www.familjehemifokus.se/oppenvard

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad