Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet

Panelen Åtgärder och detaljer

Försäljning slutade

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
INBJUDAN TILL PANELSAMTAL OM DET HÅLLBARA TRÄET - Arkitekter, innovatörer och husbyggare utbyter tankar och idéer kring ämnet.

Eventdetaljer

Update; Sändningslänk till eventet finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=xFQfohI-qpE&feature=youtu.be&ab_channel=Bjelin

INBJUDAN TILL PANELSAMTAL OM DET HÅLLBARA TRÄET

Träd in i hus och hem!

Råvaran från skogen lånar sig till allt från flerbostadshus till inredning, golv till tak och bruksföremål. Möjligheterna med trä är oändliga och inom träindustrin pågår ständigt innovation och utveckling, inte minst hos oss på Bjelin som utvecklar och tillverkar golv, rummets största möbel. Hur tänker inredare och arkitekter kring trä och hur drar de nytta av träets egenskaper?

Tillsammans med Stockholm Design Week 2021 bjuder Bjelin in till ett Online-samtal med arkitekter, innovatörer och husbyggare för att utbyta tankar och idéer kring ämnet.

Bjelins systerföretag Välinge Innovation är innovatörerna bakom den patenterade limfria klickgolvsteknologin som revolutionerade golvbranschen när den kom. Härdat trä är den senaste innovationen från skånska Viken där företagsgruppen har sitt säte.

Mark Isitt, känd från tv-aktuella Grand Designs på TV4 leder den digitala paneldiskussionen med våra gäster i Bjelins showroom på Sibyllegatan 38, torsdagen den 11 februari 2021.

Joyn Studio har tillsammans med The Ode To skapat en utställning i vårt showroom - välkommen att beskåda och beundra från gatunivå under Stockholm Design Week 2021!

Chatten är öppen för kommentarer och frågor under samtalet för den som vill bidra med insikter eller frågeställningar till panelen.

#thefloorisyours

Moderator:

 • Mark Isitt, arkitekturkritiker och programledare Svt & TV4

Paneldeltagare:

 • Hanna Nova Beatrice, chefredaktör, New Era Magazine
 • Petra Gipp, arkitekt SAR
 • Helena Eliason, Joyn Studio, inredningsarkitekt SIR/MSA
 • Nicholas Ymén, materialrådgivare Bjelin
 • Anna Ervast Öberg, arkitekt och ansvarig projektutvecklare för Cederhusen

De trettio första anmälda får en Eventlåda med nyttig lunch som levereras till valfri adress inom Stockholmsomådet alternativt Göteborgsområdet före kl 12.00 samma dag.

Datum: Torsdagen den 11 februari 2021

Klockan: 12:00 - 13:00

ONLINE-EVENT: länk till paneldebatten skickas till den epostadress du använde vid registreringen i god tid före eventet.

TÄVLING: Svara rätt på tre frågor under eventet så kan du vinna ett presentkort på 5 000 kronor att handla trägolv för i Bjelins webbshop!


		Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet bild

Mark Isitt, journalist och moderator.

Mark Isitt är journalist och författare uppvuxen på ön Marstrand. Han har skrivit om stadsutveckling, arkitektur och design sedan slutet av 80-talet för både svenska och utländska tidskrifter. 2019 tilldelades han Sveriges arkitekters utmärkelse Kritikerpriset.

För den bredare publiken känns han igen som programledare för Stadsinspektionen i P1, Sveriges Radio, expertkommentator på Hemma hos arkitekten, SVT och nu för den svenska delen av succéföljetongen Grand Designs i TV4.


		Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet bild

Hanna Nova Beatrice, grundare & chefredaktör, The New Era Magazine

Hanna Nova Beatrice är arkitektur- & designskribent, moderator och creative director med tydlig förankring inom design och tryckt media. Hon var tidigare chefredaktör för b la. Residence, Form och Plaza, samt redaktör för My Residence som hon även har grundat. Hanna har skrivit och redigerat flera böcker, inklusive Behind the scenes in the design industry.


		Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet bild

Helena Eliason, Joyn Studio, inredningsarkitekt SIR/MSA

För fem år sedan startade Helena tillsammans med Lisa Grape och Ida Wanler designbyrån Joyn Studio, där ett av deras första uppdrag var att rita Stockholms första och enda 3-stjärniga restaurang för Björn Frantzén. På Joyns ritbord har det genom åren skissats fram projekt för kontor, restauranger, butiker, utställningar (både i Sverige och Internationellt) samt en och annan privatbostad.

Innan Joyn Studio har Helena studerat på konstfack, och arbetat på olika arkitektkontor, b la. Sandell Sandberg.


		Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet bild

Petra Gipp, arkitekt och konstnär

Petra Gipp är utbildad vid Konstakademien i Köpenhamn, avdelningen för byggnadskonst. Sedan 2009 driver hon arkitektkontoret Petra Gipp Studio i Stockholm och kontoret har uppmärksammats för sitt skulpturala formspråk och innovativa arbete i både privata och offentliga projekt.

Petra har ställt ut på Venedig Biennalen, Liljevalchs och nu senast på Artipelag. Hennes konstverk Refugium tilldelades Skånes arkitekturpris 2011 och visas permanent på Kivik Art Centre.

Fotot på Petra Gipp är taget av Camilla Lindqvist


		Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet bild

Nicholas Ymén, materialrådgivare golv

I sin roll som materialrådgivare för golv på Bjelin hjälper Nicholas arkitekter och inredare välja hållbara golv till sina byggprojekt. Genom åren och i olika roller har han arbetat med arkitekter, inredare, fastighetsbolag, fastighetsutvecklare och engagerat sig i processen kring hur samhällen med bostäder, kontor och offentliga byggnader växer fram. Nicholas har en magisterexamen från Göteborg Universitet.


		Träd in i hus och hem - Panelsamtal om det hållbara träet bild

Anna Ervast Öberg, arkitekt och beställare

I sin nuvarande roll som affärs- & projektutvecklingschef på Folkhem har Anna lett arbetet med Stockholms första massivträprojekt och det första i världen att byggas som två hela innerstadskvarter. Anna har en magisterexam från KTH i arkitektur samt har studerat på University of Tokyo, department of Architecture. Hon är ordinarie styrelseledamot i Samhällsbyggarna, en Ideell nätverksorganisation verksamma inom alla delar av samhällsbyggandet.

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad