SamNet (Vinterkonferensen) 2023

Åtgärdspanel

SamNet (Vinterkonferensen) 2023

SamNet är en heldagskonferens om teknik, internet, integritet och decentralisering som är anordnad av ISOC-SE, SNUS, DFRI och Dataskydd.net.

Av ISOC-SE

Tid och plats

Datum och tid

tis 14 feb 2023 09:00 - 17:00 CET

Plats

Internetstiftelsen 10d Hammarby kaj 120 32 Södermalm Sweden

Eventdetaljer

Välkommen till SamNet som är en heldag om teknik, internet, integritet och decentralisering som är grunden för digitaliseringen av vårt samhälle. SamNet fokuserar på detta från den vanliga samhällsmedborgarens perspektiv, inte från ett kommersiellt eller myndighetsperspektiv. Arrangörer av SamNet 2023, den första konferensen för och av civilsamhället är de ideella föreningarna DFRI, ISOC-SE, SNUS och Dataskydd.net.

Om du inte vill registrera dina uppgifter på Eventbrite så går det också bra att anmäla sig direkt till: catharina.ankre@internetstiftelsen.se

Praktiska detaljer

Konferensen äger rum i Internetstiftelsens lokalen på Hammarby Kaj 10D. Med tunnelbana åker du till grön linje till Skanstull och går ut vid Ringvägen/Götgatan, sedan går du 824 meter.

Karta: https://osm.org/go/0bCztVAc--?m=

Vi bjuder på lunch och stanna gärna kvar och mingla efter konferensen. Eventuella allergier, specialkost osv meddelas till: catharina.ankre@internetstiftelsen.se

Avgifter

Om du har anmält dig och ej avanmält och inte dyker upp så kan vi ta ut en avgift. Är du ej medlem i ISOC-SE, Dataskydd.net, DFRI eller SNUS så kostar konferensen 500kr. Konferensen är gratis för medlemmar i dessa föreningar.

Du kan bli medlem via följande länkar:

Program och talare

8:30- 9:00 Registrering & kaffe

9:00-9:10 - Inledning 10 minuter

9:10-10:30 Session 1: Öppenhet i nätet och tillgång till nätet

  • Decentralisering, Web 3.0 och blockchain - Ludvig Öberg
  • IPv6-adresser - Joakim Strålmark, PTS
  • DNS - Mikael Kullberg

10:30-11:00 Fika

11:00-12:30 Session 2: Elektroniskt ID och E-legitimationer

  • Anneli Hagdahl, Myndigheten för Digital Förvaltning (DIGG), projektledare statlig e-legitimation DIGG
  • Johan Henriksson, Freja - Integritet och digital identitet- går det att få ihop
  • Cynthia Revström (DFRI, Projektet Fri och öppen e-legitimation)

12:30-13:30 Lunch - vi bjuder på lunch

13:30-15:00 Session 3: Privacy, privatliv och integritet

  • Tobias Pulls, Karlstads universitet - Flera vägar genom Tor hjälper inte anonymiteten
  • Michael Cardell Widerkrantz - USB-säkerhetsstickan Tillitis TKey

15:00-15:30 Fika

15:30-17:00 Session 4: Öppna data och insyn i offentlig sektor

17:00-18:00 Mingel med öl/vin & snittar

Uppförandekod

Uppförandekoden skiljer sig inte nämnvärt från vad som bör anses vara “vanligt hyfs” men för tydlighets skull – och för möjligheten att agera – publicerar vi koden här:

Vi accepterar inte någon form av ofredande, mobbing eller andra trakasserier.

Som besökare, talare, personal etcetera är det din rättighet att känna dig välkommen och trygg oavsett vem du är och hur du väljer att presentera dig. Det är samtidigt din skyldighet att göra det möjligt för alla andra att göra detsamma.

Teknikbranschen strävar på många håll att öka mångfalden – till exempel genom att få fler kvinnor att välja att utbilda sig och arbeta i den. Det ökar vikten av att inte använda språk eller bilder som uppfattas som kränkande i samband med konferensen. Talare, besökare och utställare ska visa prov på gott omdöme.

Om vi som arrangörer erhåller klagomål som vi anser vara berättigade kommer vi att vidta åtgärder. Dessa åtgärder kan komma att inkludera att avlägsna personen ifråga från området, inte bjudas in i framtiden och, om så kräver, polisanmälan.

Konferensen ska vara en positiv mötesplats och ett växthus för idéer. Genom att vara tydliga med vår uppförandekod vill vi skapa en miljö där alla ska känna sig välkomna och trygga att delta i program och diskussioner på konferensen.

Vi vill att begreppet “alla” i meningen “öppet och fritt internet för alla” ska innefatta just “alla” och det gör ovanstående kod fullkomligt avgörande.

Vårt mål är att sträva efter en god mångfald – både på scen och i publiken.

Om arrangören

Arrangerad av
ISOC-SE
Försäljning slutade