Gratis

Osunt leverantörsberoende - försörjningsberoende i en digital tid

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Samverkan och specialisering kan vara bra, men skapar också beroenden. När kan det bli osunt beroende och vad händer i kris` och osäkerhet?

Eventdetaljer

Vi har under en lång period byggt upp partnerskap där var och en gör det den är bäst på. Jakten på effektivisering och viljan att skapa bästa möjliga tjänster för våra invånare och de vi är till för har skapat försörjningskedjor mellan offentliga organisationer och leverantörer. Det arbetssättet har på många sätt tjänat oss väl. Nu när vi testat försörjningskedjor under en kris är det tid att ställa oss en rad frågor. Nästa kris kommer inte vara en pandemi, vilken beredskap behöver vi ha i osäkerhet? Har din organisation ett osunt beroende av leverantörer? Hur ser hantering av data och behovet av IT-lösningar ut idag och i framtiden?

Lyssna på när Klara Diskay, senior affärsrådgivare AffärsConcept, Eva-Lotta Löwstedt Lundell, VD Kommentus, med flera gäster belyser olika frågeställningar såsom:

- Hur ser vårt leverantörsberoende ut när vi digitaliserar välfärden, vem styr våra färdplaner och hur skapar vi medvetenhet kring risker och sårbarheter i våra tjänster och infrastruktur? Vet vi ens vilka leverantörsberoenden vi har och är relationerna sunda?

- Vad innebär nya legala krav som schrems-domen på vårt sätt att göra affärer? Och hur löser vi behovet av informationssäkerhet och redundans - är molnbaserade lösningar rätt?

- Hur man kan skapa effektiva lösningar, ha koll på sina leverantörer och samtidigt framtidssäkra IT-försörjningen?

Utöver Klara Diskay och Eva-Lotta Löwstedt Lundell träffar vi också Jannie Jeppesen Vd/CEO, Swedish Edtech Industry, Göran Westerlund digitaliseringsansvarig/CDO, Alingsås kommun och Elin Waara bolagsjurist, SKL Kommentus.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad