Gratis

Open Space: Digitalisering, kompetensförsörjning och livslångt lärande

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Internetstiftelsen

10D Hammarby kaj

120 30 Hammarby Sjöstad

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
Open Space den 8 december om digitalisering, kompetensförsörjning och livslångt lärande. Vad vill du prata om? Vi skapar agendan på plats!

Eventdetaljer

Om eventet

Enheten Jobtech på Arbetsförmedlingen tillsammans med Sunet inleder serieworkshops i formatet "Open Space" om digitalisering, kompetensförsörjning och livslångt lärande. Vi välkomnar alla inom såväl offentlig som privat sektor att delta och bidra med insikter, förslag och tankar.

Vi uppmuntrar kreativitet och värderar högt individens tankesätt och kompetens. Vi tror på lagen om rörlighet och frihet i en alltmer digitaliserad värld. Därför har vi valt Open Space som metod för dessa workshops.

Om metoden

Open Space (eller Öppet forum) är en metod för dialog, erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete. I olika arbetsgrupper ska man diskutera fritt olika ämnen, komma på förslag, diskutera vidare, och sen summera. Inte nödvändigtvis i den ordningen.

Ämnen och agenda

Vi tror att vi kommer att prata om bland annat:

  • Öppen data och öppen källkod
  • Dataportabilitet
  • Livslångt lärande och kompetensutveckling
  • Framtida utbildningar och arbetsmarknad

Eller kanske inte! Deltagarna skapar och utvecklar agendan på plats. Vad skulle du vilja prata om?

Registrering

Vi kickar igång redan den 8:e december 2021. Välkommen att delta i workshopen och vara den som skapar agendan. Det blir lärorikt, givande och kul.

Anmäl dig senast 7:e december. Lunch på egen hand.

Håll gärna utkik efter kommande workshops. Det kommer fler!

Om initiativet

Vi vet att samverkan ger konkreta resultat. Vi är på väg att bygga ett engagerat community kring digitalisering, livslångt lärande och framtidens arbetsmarknad. Åtta myndigheter har fått i uppdrag av regeringen att utveckla en gemensam datainfrastruktur för kompetensförsörjning och livslångt lärande. På så sätt stärker regeringen förutsättningarna för en långsiktig samverkan kring data och digitala tjänster mellan myndigheter och privata aktörer på arbetsmarknads- och utbildningsområdet.

Myndigheterna som får uppdraget av regeringen är Arbetsförmedlingen, Skolverket, Myndigheten för yrkeshögskolan, Vetenskapsrådet, Universitets- och högskolerådet, Statistiska centralbyrån, Myndigheten för digital förvaltning (Digg) och Verket för innovationssystem (Vinnova).

Läs mer om regeringsuppdraget på Regeringens hemsida.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Internetstiftelsen

10D Hammarby kaj

120 30 Hammarby Sjöstad

Sweden

Se karta

Spara detta event

Händelse sparad