Möt kooperativet som vann  Right Livelihood Award!

Åtgärdspanel

Biljettförsäljning tar slut snart

Möt kooperativet som vann Right Livelihood Award!

Stiftelsen Right Livelihood hedrar och stödjer människor som hittar praktiska lösningar på jordens och mänsklighetens stora utmaningar.

Tid och plats

Datum och tid

Plats

Online

Eventdetaljer

  • 1 timme
  • Mobila eBiljetter

Välkommen till ett lunchevent med en av årets Right Livelihood-vinnare, kooperativet Cecosesola! Du kan delta digitalt eller vara med på plats (ta med din egna "brown bag lunch" så äter vi tillsammans; obs, begränsat antal platser).

Möt de kooperativa hjältarna från Venezuela; Gustavo Salas, Teresa Correa de Salas och Lizeth Vargas. Som medlemmar i Cecosesola, ett nätverk av gräsrotsorganisationer baserade i låginkomstområden i Venezuela, är de i Stockholm för att ta emot årets Right Livelihood Award.

Gordon Hahn, ordförande Coompanion Sverige, samt Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect inleder kring prisets betydelse i dagens politiska landskap och vilken roll priset spelar för kunskapen om kooperation.

O

Right Livelihood Award

Right Livelihood är en stiftelse som sedan 1980 kämpar för fred, rättvisa och hållbarhet. Stiftelsen hedrar och stödjer människor som hittar praktiska lösningar på jordens och mänsklighetens stora utmaningar. Det kan handla om insatser inom social rättvisa, mänskliga rättigheter, fred, rätten till mat och hållbar utveckling.

Motivering till Cecosesolas pris:

”För att ha etablerat en rättvis och kooperativ ekonomisk modell som ett kraftfullt alternativ till vinstdrivande ekonomier.”

Läs mer om prisvinnarna här:

Cecosesola - Right Livelihood

Arrangeras av Coompanion och We Effect i samarbete med Right Livelihood.

Biljettförsäljning tar slut snart