Kunskapsdag den 6 oktober 2021

Åtgärdspanel

Registreringar är stängda

Tack för din anmälan!

Kunskapsdag den 6 oktober 2021

Program

Tid och plats

Datum och tid

Plats

The Great Northern Storgatan 53 931 30 Skellefteå Sweden

Karta och vägbeskrivning

Hur du kommer dit

Eventdetaljer

Datum: 6 okt 2021 | Tid: 08.30 – 15.00 | Plats: The Great Northern, Skellefteå

Moderator: Carl Wangel, Luleå Business Region

Behovet av att bygga är större än på länge i Sverige, samtidigt behöver vi kombinera det med en låg klimatbelastning i bygg- processen. Vi bjuder in till Kunskapsdagen för att bättre förstå den nya spelplanen för hållbart byggande som klimatdeklarationen medför 2022. Det blir en dag av nytänkande med intressanta föredrag, paneldiskussioner och aktuella casebeskrivningar. Ansvariga politiker på nationell nivå kommer att medverka.

Inledning Evelina Fahlesson, kommunalråd i Skellefteå kommun och Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten.

Klimatomställning riktar ljuset mot norra Sverige Peter Larsson, regeringens samordnare för samhälls-omställning i Norr- och Västerbotten. Ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.

PASS 1 - FÖRUTSÄTTNINGAR Med nya förutsättningar behövs det rätt verktyg och vägledning för att kunna navigera rätt från och med årsskiftet. I första passet får vi både kunskap och inspiration.

PASS 2 -  VAL AV STOMME FÖR BOSTÄDER I PRAKTIKEN I andra passet levandegör vi material med aktuella casebeskrivningar. Vi guidas genom hållbara byggmaterial och konstruktioner.

 PASS 3 -  RIKTA BLICKEN FRAMÅT Vad händer när vi ställer om hela samhällen? Det är Norrland som har allas ögon på sig just nu och kravet är att förändras på ett klimat­mässigt sätt. I sista passet bjuds det på vägledning och framtidsspaningar

 Ladda ned programmet i sin helhet här.

Kunskapsdagen kommer även att sändas live via Youtube (streaming). Sista anmälningsdag för att delta fysiskt är 24 september. Du kan fortfarande anmäla dig för att delta digitalt.

För mer information:

Kontakta Utvecklingsstrateg Britt Inger Brisádottir brittinger.brisadottir@skelleftea.se

Vi följer Folkhälsomyndigheten (FHM) rekommendationer och förändras situationen återkommer vi med uppdaterad information.

Kunskapsdag den 6 oktober 2021 bild