Kostmyter!

Åtgärdspanel

Kostmyter!

Behöver man äta multivitaminer? Ska man undvika syrabildande mat? Är dessa påstående myter? Dessa och fler avhandlas i föreläsningen!

Av Svenska Näringsakademin

Tid och plats

Datum och tid

tis 16 maj 2023 10:00 - 11:00 PDT

Plats

Online

Agenda

7:00 PM - 8:00 PM

Föreläsning: Kostmyter med Martin Brunnberg

Martin Brunnberg


Behöver man äta multivitaminer? Ska man undvika syrabildande mat? Är dessa påstående myter? Dessa och fler avhandlas i föreläsningen!

Eventdetaljer

Om föreläsningen

Det florerar otaliga myter som handlar om kost. Men hur vet man vad som är sant? Vad är myt och vad är sanning? I den här föreläsningen kommer vi ta upp myter som bland rör multivitamintllskott, kolhydrater, kokosfett och syrabildande kost.

Ur föreläsningen:

  • Är det bra att äta multivitamintillskott?
  • Är lever näringsrikt och nyttigt?
  • Är light-produkter enbart av ondo`?
  • Är fibrer alltid nyttiga?

Om föreläsaren

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och arbetar som utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Martin har varit aktiv inom området i drygt 20 år och har till dags dato utbildat mer än 2000 kostrådgivare. Han har även bidragit till näringsutbildning på bland annat PT-utbildningar och andra utbildningar i Sverige och Norge. Han är även skrivit och medförfattat sju böcker som sålts i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Han är just nu aktuell med Hälsokompassen som är en samproduktion med näringsfysiologen Fredrik Paulún. Martin syns även som skribent i olika tidningar och håller föreläsningar runt om i Sverige.

Under föreläsningen är du varmt välkommen att ställa frågor i chatten!

Om arrangören