Karriärworkshop: Få internationell erfarenhet genom utlandspraktik

Karriärworkshop: Få internationell erfarenhet genom utlandspraktik

Panelen Åtgärder och detaljer

Försäljning slutade

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Nyfiken på hur det är att göra praktik utomlands och vara en del av Sveriges internationella utvecklingssamarbete?

Eventdetaljer

Drömmer du om att göra praktik utomlands? Kanske på en ambassad eller i fält med ett utvecklingsprojekt? I den här workshopen har vi bjudit in tre tidigare praktikanter som inspirerar och ger tips på hur du får din drömpraktikplats!

Att göra utlandspraktik är en chans för unga personer att skaffa sig erfarenhet och konkreta färdigheter av internationellt utvecklingssamarbete. Många biståndsorganisationer erbjuder chansen att praktisera i något av deras samarbetsländer.

Tisdag 24 maj 16:00-18:00 bjuder Globalportalen in till en digital workshop för att prata om utlandspraktik. Tre personer som varit i olika delar av världen delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur du kan tänka när du söker praktikplats.

Under workshopen kommer du få bättre förståelse för vilka arbetsuppgifter man kan ha som praktikant, vilka utmaningar man kan ställas inför och vilka möjligheter det kan leda till.

Workshopen avslutas med samtal i mindre grupper följt av en frågestund där du får chans att fråga paneldeltagarna om deras bästa tips.

Paneldeltagare:

  • Omran Nedal Khasawneh gjorde utlandspraktik våren 2020 på Svenska ambassaden i Jordanien som en del av sin kandidatexamen med inriktning Arabiska och Mellanösternstudier.
  • Ange Musekura var i Tanzania och gjorde sin praktik tillsammans med Svenska FN förbundet 2019. Idag är hon tillbaka i Tanzania för att göra en fältstudie eller så kallad minor field study.
  • Edvin Erlandsson gjorde utlandspraktik i Tamil Nadu, Indien med Framtidsjorden hösten 2019.

Anmäl dig senast 23 maj. Zoomlänken skickas ut på morgonen den 24 maj.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad