Karriärworkshop: Att jobba på en människorättsorganisation

Åtgärdspanel

Karriärworkshop: Att jobba på en människorättsorganisation

Globalportalen bjuder in tre personer som jobbar på olika människorättsorganisationer för att berätta om karriärvalen och vägarna dit!

Tid och plats

Datum och tid

Plats

Online

Eventdetaljer

  • 1 timme 30 minuter
  • Mobila eBiljetter

Vill du ägna ditt arbetsliv åt rättighetsfrågor och att kämpa för en bättre värld? Konkurrensen om jobben på idéburna organisationer kan vara hård, men det finns vägar dit!

Torsdag 8 december bjuder Globalportalen in till en digital karriärworkshop med tre yrkesverksamma för att prata om vilka roller det finns på människorättsorganisationer och hur man kan tänka för att ta sig in i branschen!

Paneldeltagare:

  • Aida Samani jobbar som jurist på Civil Rights Defenders, där hon fokuserar på ansvarsutkrävande för folkrättsbrott och frågor som rör etnisk- och rasprofilering inom svensk polis.
  • Shanti Ingeström jobbar med politiskt påverkansarbete på UNICEF Sverige, främst med barns delaktighet och klimat- och miljöfrågor utifrån barnkonventionen.
  • Amnesty International Sverige kommer att representeras av en paneldeltagare, namn TBA.

Under workshopen samtalar panelen om olika möjligheter för studenter och nyexade. Vi djupdyker i hur olika människorättsorganisationer jobbar och diskuterar vilka utmaningar och möjligheter en yrkesbana inom mänskliga rättigheter innebär.

Workshopen bjuder också på samtal i mindre grupper där du får chans att fråga paneldeltagarna om deras bästa tips.

Anmäl dig senast 7 december. Zoomlänken skickas ut på morgonen den 8 december.