Känslighet i barnens värld

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Event description
Inspirationstillfälle om Känslighetens livsviktiga betydelse och hur leken kan ge plats för alla känslor i förskolans värld.

About this event

Det är en skör tid för hela samhället – också en svår tid att arrangera event på. Vi behöver tyvärr flytta fram vårt inspirationstillfälle Känslighet på grund av sjukdom.

Vi har även beslutat att slå samman de två tillfällena till ett: Känslighet i barnens värld.

Tillfället sker digitalt via Zoom och är självklart kostnadsfritt. Vi hoppas såklart att du fortfarande har möjlighet att delta - och att du vill hjälpa till att sprida informationen om denna nya möjlighet.

När: 26/1 KL 14-16

Zoomlänk: https://us02web.zoom.us/j/89286868609

Ingen anmälan behövs.

KÄNSLIGHET I BARNENS VÄRLD

Inspirationstillfälle om Känslighetens livsviktiga betydelse och hur leken kan ge plats för alla känslor i förskolans värld. Eftermiddagen innehåller fördjupande samtal med fokus på känslighet och barns utveckling.

Medverkar gör Tillitsverkets projektgrupp, förskoleförvaltningen i Malmö stad samt personal från Lindängehus och Diamantens Förskola, Malmö.

Vi får också tillfälle att fördjupa förståelsen kring högkänslighet genom samtal med Lotta Sjöberg, Sveriges Förening för Högkänsliga och forskaren Catharina Carlsson, Institutionen för socialt arbete Göteborgs Universitet.

MER OM KÄNSLIGHET I BARNENS VÄRLD

I Tillitsverkets treåriga projekt utforskas Känslighetens livsviktiga betydelse för barn. Forskning visar att vuxenvärldens inlevelse och förståelse för känslighet har stor inverkan för hur barn klarar sig i livet. Forskning visar också att barn som har förtroende för sina känslor och sin känslighet kan klara sig bra i livet, trots mycket svåra yttre förutsättningar.

Med lek och skapande som verktyg undersöker vi tillsammans med barn och personal på förskolor i Malmö vilka miljöer, sysselsättningar och attityder som kan stärka barns förtroende för sin känslighet:

Vad händer med barnen när känslighet får vara i fokus på förskolan? Hur kan vi skapa en miljö, atmosfär och sysselsättningar där ALLA barn kan ha det bra, tillsammans. Även de allra känsligaste. Hur och vad kan vi göra för att känsligheten inte alltid ska lyftas bort? Hur kan vi arbeta med barnens inre kvaliteter och själsliv trots alla krav på yttre läromål?

Ja, vi är mitt uppe i en otroligt spännande och kunskapande resa och vill dela med oss av inspiration och insikter från projektet genom att bjuda in till samtal med medverkande och aktörer från barnens sfär för att tillsammans kunskapa och fördjupa förståelsen för känslighetens betydelse.

För frågor eller mer information, maila stina@tillitsverket.se

Varmt välkomna!

Hälsar vi på Tillitsverket

Mer information om Tillitsverket och projektet - som sker i nära samarbete med förskolor i Malmö och Sveriges Förening för Högkänsliga - hittar du på www.tillitsverket.se och www.hspforeningen.se

Med stöd ur www.arvsfonden.se


		Känslighet i barnens värld image
Share with friends

Date and time

Location

Online event

{ _('Organizer Image')}

Organizer Tillitsverket

Organizer of Känslighet i barnens värld

Save This Event

Event Saved