Gratis

Joseph Beuys och Lothar Wolleh: Projektet Unterwasserbuch

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Goethe-Institut Schweden

Bryggargatan 12 A

111 21 Norrmalm

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
Antoon Melissen berättar om projektet Unterwasserbuch och om det speciella förhållandet mellan Joseph Beuys och Lothar Wolleh.

Eventdetaljer

Joseph Beuys första museiutställningen utanför det tyska språkområdet ägde rum i januari 1971 på Moderna Museet i Stockholm. Fotografen Lothar Wolleh följde med Beuys på hans resa och fotograferade installationen av utställningen.

Dessa fotografier låg till grund för en konstnärsbok av båda konstnärerna, som så småningom blev känd under titeln Unterwasserbuch (Undervattensboken). År 2021 publicerades en ny upplaga av denna konstnärsbok med ny forskning av Antoon Melissen.

Antoon Melissen berättar om projektet Unterwasserbuch och om det speciella förhållandet mellan Joseph Beuys och Lothar Wolleh. En bokpresentation i samtal med Dennis Dahlqvist.

Boken kan köpas i anslutning till evenemanget.

Konsthistorikern Antoon Melissen är utställningskurator och publicerar i en internationell kontext om nederländsk konst.

Dennis Dahlqvist tog examen på journalistlinjen i Stockholm 1984 och är filosofie magister i konstvetenskap vid Stockholms universitet. Sedan 1990 har Dahlqvist arbetat som kritiker, kurator och föreläsare inom konst-, design- och modehistoria.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Goethe-Institut Schweden

Bryggargatan 12 A

111 21 Norrmalm

Sweden

Se karta

{ _('Organizer Image')}

Arrangör Goethe-Institut Schweden

Arrangören av Joseph Beuys och Lothar Wolleh: Projektet Unterwasserbuch

Spara detta event

Händelse sparad