Gratis

Groupa, Sara Parkman och Samantha Ohlanders

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Lindberghallen

8 Södra Industrivägen

785 61 Gagnef N

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
2021 fyller Groupa 40 år och jubileumsåret firas det med spektakulära nya och nygamla samarbeten.

Eventdetaljer

I samarbete med Folkmusikens Hus.

Förboka din biljett här. Biljettpris 150 kr per biljett betalas enligt instruktionerna i orderbekräftelse som mailas till din e-postadress.

Groupa Med sin helt unika form av nordisk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 1981 gått i bräschen för den progressiva nordiska folkmusiken. Genom sin karaktäristiska blandning av äldre melodier, fria improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifulla instrumentation har gruppen påverkat en hel generation av musiker. Ständigt nyfikna och tvåfaldigt grammisbelönade Groupa släppte våren 2020 sitt tolfte album Kind of Folk – Vol. 3 Iceland. Groupas hemsida: http://groupa.se/.

Sara Parkman och Samantha Ohlanders Med rötter i Ångermanland och Hälsingland utgår Sara Parkman & Samantha Ohlanders från traditionellt låtspel men hivar in lika mycket nyskrivet material, för det är ju så folkmusiken är. Med två fioler och två röster utforskar de ramar för improvisation och gränsen för tradition. Det är folkligt, det är farligt, det är form, det är starkt, skört och skitigt. Alltid med en bunt respektfyllda trådar mot de som gått före, men lika delar nyfikenhet mot det okända.Parkman & Ohlanders har i mer än ett decennium spelat över i princip hela Sverige och runt om i Europa. Med succéföreställningar som Fäboland och Nationalparken i bagaget och med det hyllade debutalbumet Matriarkerna, som vann pris på Folk och världsmusikgalan, har de gjort djupa avtryck på den svenska folkmusikscenen. 2018 fick duon äran att Sommarprata i P1:s klassiska program i Sommar i P1. Sara Parkman och Samantha Ohlanders i P1: https://sverigesradio.se/avsnitt/1077321.

Lyssna på Groupa på Spotify

https://open.spotify.com/album/6mgRcMLeLe1zaHCJmpZFWr?fbclid=IwAR2Hmb3kzcuCi1U4I6d5ATkthGD8ZN6vYFQmvUYYwKnIrQx_JR6D2JnxpIM

Lyssna på Sara & Samantha

http://www.saraochsamantha.com/SARA_%26_SAMANTHA/MUSIK.html


		Groupa, Sara Parkman och Samantha Ohlanders bild

		Groupa, Sara Parkman och Samantha Ohlanders bild
Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Lindberghallen

8 Södra Industrivägen

785 61 Gagnef N

Sweden

Se karta

{ _('Organizer Image')}

Arrangör Gagnefs kommun, Kulturenheten

Arrangören av Groupa, Sara Parkman och Samantha Ohlanders

Spara detta event

Händelse sparad