Gratis
Fryshuset Sessions 27 maj: Så engagerar vi unga tjejer som andra inte når

Fryshuset Sessions 27 maj: Så engagerar vi unga tjejer som andra inte når

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Fryshuset Sessions är högaktuella digitala lunchseminarium – med efterföljande diskussion – sista fredagen varje månad klockan 12.00-13.30

Eventdetaljer

Så engagerar vi unga tjejer som andra inte når

Digitalt lunchseminarium den 27 maj, klockan 12.00-13.30. Seminariet är kostnadsfritt och vänder sig till dig som arbetar med eller är intresserad av ungdomsfrågor. Föranmälan krävs.

Forskningen är tydlig om värdet i meningsfulla fritidsaktiviteter för unga. Strukturerade fritidsaktiviteter under aktivt och medvetet ledarskap fungerar som en effektiv skyddsfaktor och stärker och berikar unga med viktiga sociala förmågor. Vidare vet vi att träning och fysisk aktivitet är viktiga faktorer för att främja såväl fysisk som psykisk hälsa. Det är därför ett problem att rapporter och forskning återkommande visar att många unga tjejer inte deltar i Idrottsaktiviteter i samma utsträckning som killar och att de i lägre utsträckning är nöjda med sin fritid än killar.

Fryshuset har en lång tradition av att utveckla och utforma verksamhet och aktiviteter för att nå unga som andra inte når. Under det här seminariet kommer två av våra verksamheter berätta om hur de arbetar med att nå och engagera unga tjejer. Frysbox kombinerar kampsport med dialog och skapar på så sätt ett forum där unga får möjlighet till både fysisk som social utveckling som stärker självkänsla och självförtroende. Skate Nation är en skate-baserad integrationsverksamhet som skapar bryggor mellan nyanlända unga och det svenska samhället.

Välkommen att ta del av deras erfarenheter och best practices för att nå unga tjejer som andra inte når.

Fryshuset Sessions

Fryshuset Sessions är högaktuella digitala lunchseminarium under våren, sista fredagen varje månad klockan 12.00-13.30. Sista halvtimmen är vikt för diskussion och dialog. Fryshuset Sessions riktar sig till dig som arbetar för eller med unga, men även andra som är intresserade av frågorna. Seminarierna är gratis men föranmälan behövs.

Läs mer om Fryshuset Sessions

Fryshuset Sessions under våren 2022

Fredagen den 25 mars – Så möter vi unga som står utanför arbete och studier

Fredagen den 29 april – Så möter vi ungas oro inför framtiden (inställt)

Fredagen den 27 maj – Så engagerar vi unga tjejer som andra inte når

Anmälan

Seminarierna är gratis och öppna för alla. Föranmälan krävs. Registrera dig via anmälningsfunktionen här på Eventbrite.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad