Förhandsvisning av filmen Bullets med efterföljande samtal – 17 augusti

Förhandsvisning av filmen Bullets med efterföljande samtal – 17 augusti

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Datum och tid

Plats

Biograf Panora

Friisgatan 19D

21421 Malmö

Sweden

Se karta

Drama-thrillern Bullets speglar vår samtid och skildrar kampen att få vara barn i en värld där omständigheterna inte tillåter det.

Eventdetaljer

Fryshuset hälsar dig välkommen till en förhandsvisning av spelfilmen Bullets med efterföljande panelsamtal

Bullets är en brännande aktuell drama-thriller som speglar vår samtid, och i stil med de franska cinema de banlieue-filmerna, som skildrar kampen att få vara barn i en värld där omständigheterna inte tillåter det. Den 17 augusti bjuder vi in till en exklusiv förhandsvisning av filmen med efterföljande panelsamtal på Biograf Panora i Malmö.

I filmen får vi följa en 12 årig pojke, med drömmar om att bli veterinär, som hamnar i en ond spiral han inte vet hur han ska ta sig ur. Filmen är baserad på tre års research med hjälp av polis, forskare, socialtjänst, skola, unga kriminella och civilsamhället på Järvafältet. Vi vill med filmen öppna upp för ett samtal om hur vi som samhälle konkret ska kunna vända den dödliga våldsspiral som många av våra ungdomar befinner sig mitt i, och som påverkar oss alla. Hur ska vi lyckas skapa hopp bland unga och stoppa nyrekryteringen till gängkriminalitet?

Bullets är skriven och regisserad av Peter Pontikis och producerad av Thin Skin Films i samarbete med Svenska Filminstitutet, SVT & Film Stockholm. Filmen beräknas ha premiär hösten 2022.

PANELSAMTAL

Samtal efter filmen om bland annat hur vi kan stoppa rekryteringen av barn till kriminella gäng, hur kan vi vända den negativa utvecklingen, och hur kan vi skapa hopp bland unga om en meningsfull framtid.

Camila Salazar Atias, kriminolog och kunskapsområdeschef för Föredöme & Framtidstro på Fryshuset.

Payam Boroodjeni, tidigare chef för Fryshuset i Husby, har medverkat under filmproduktionen, bland annat med rådgivning, casting, m m.

Amir Rostami, kriminolog, polis, författare, doktor i sociologi och docent i kriminologi. Forskar inom kriminologi vid Stockholms universitet sedan 2009 och vid Institutet för framtidsstudier sedan 2011.

Förhandsvisning av filmen Bullets med efterföljande samtal – 17 augusti bild

Dela det här eventet med dina vänner