Gratis

ETI Sverige: samverkan för hållbara leverantörsled

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Välkommen på webbinarium om ETI Sverige och hur vi tillsammans kan arbeta för hållbara globala leverantörsled.

Eventdetaljer

För drygt ett år sedan grundades ETI (Ethical Trading Initiative) Sverige – ett flerpartsinitiativ som samlar företag, fack, civilsamhälle och offentlig sektor för att förbättra arbetsvillkor och respekten för mänskliga rättigheter i globala leverantörsled.

Är du nyfiken på att veta mer om vilka vi är? Hur flerpartssamarbeten fungerar i praktiken? Och vad din organisation kan få ut av ett medlemskap?

Välkommen på webbinarium om ETI Sverige och hur vi tillsammans kan arbeta för hållbara globala leverantörsled. Talare:

  • Henrik Lindholm, verksamhetschef, ETI Sverige
  • Heidi Furustøl, Executive Director, Etisk Handel Norge
  • Hanna Helgesdotter Sutherlin, hållbarhetsansvarig, Systembolaget
  • Sara Petersson, Social Dialogue Programme Manager, Ethical Trading Initiative

Globala leverantörsled involverar ofta länder eller regioner där risken för dåliga arbetsvillkor och kränkningar av mänskliga rättigheter är stor. Även företag med policys och processer på plats har svårt att hantera utmaningar som fackliga rättigheter och diskriminering. I många fall kräver de komplexa problem vi står inför samarbete mellan olika intressenter och nya angreppssätt!

Därför har ETI Sverige bildats. Vi är en plattform för samverkan och kompetensutveckling för företag och organisationer i alla branscher. Vårt arbete sker i nära samarbete med ETI-organisationerna i Storbritannien, Norge och Danmark och tillsammans erbjuder vi bred expertis, resurser och möjlighet att påverka förutsättningarna för hållbar global handel.

På webbinariet får du lära dig om ETI Sverige, vårt arbete och planerna för de kommande åren. Du får också höra om hur vår systerorganisation Etisk Handel Norge arbetar med sina medlemmar och tillsammans har drivit förändringar på såväl företag, bransch-som politisk nivå.

Dessutom berättar Systembolaget, en av grundarna till ETI Sverige, om hur medlemskapet ska stärka deras hållbarhetsarbete. Slutligen får du höra om hur samverkan kan se ut i praktiken med exempel från ETI-organisationernas projekt om social dialog i Bangladesh.

Varmt välkommen!

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad