Gratis

Decidim: en demokratiplattform för inkluderande digital medborgardialog

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Välkommen till ett frukostwebbinarium om Decidim med oss på Digidem Lab!

Eventdetaljer

Under 50 minuter berättar vi om plattformens historia, värderingar och funktioner. Vi delar med oss av exempel från vårt eget arbete med plattformen, och du får såklart chans att ställa frågor.

Seminariet riktar sig till dig som arbetar som tjänsteperson eller beslutsfattare inom en kommun, en region eller ett bostadsbolag och som ansvarar för dialog, inflytande och demokrati eller dig som har ett intresse för medborgarinflytande, demokrati och deltagandeprocesser.

Om Decidim

Decidim är en digital plattform för dialogprocesser. Plattformen har funnits i fyra år och används i över 300 organisationer världen över, kommuner, parlament, universitet, föreningar, bostadsbolag och EU-institutioner. Decidim är uppskattad för sin flexibilitet som gör den anpassningsbar till de flesta typer av dialoger. Den är även väldigt användarvänlig.

Men Decidim är inte bara ett vanligt verktyg. Det hjälper organisationer att göra mer inkluderande dialoger och främjar nya arbetssätt för ökad delaktighet.

Genom att använda Decidim kommer man även i MetaDecidim, en gemenskap av användare, tjänstepersoner och programmerare som utbyter kontinuerligt om medborgardialog och utvecklar Decidims funktioner demokratiskt med starka värderingar som transparens, integritet och open source.

För mer information, besök decidim.org.

Om Digidem Lab

Digidem Lab är ett demokratilabb som studerar demokrativerktyg och deltagande modeller runt om i världen. Sedan 2018 har vi testat och utvecklat Decidim med svenska kommuner som Göteborg och Stockholm. Under pandemin har vi stöttat flera kommuner som Helsingborg, Botkyrka, New York och Chicago i USA och även EU-kommissionen att komma igång med plattformen för att genomföra framgångsrika digitala dialoger.

För mer information, besök digidemlab.org.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Spara detta event

Händelse sparad