Bodily matter; listening - med Sandy Ceesay & Country Music på Konsthall C

Panelen Åtgärder och detaljer

Försäljning slutade

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Konsthall C

14 Cigarrvägen

123 57 Farsta distrikt

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
Workshop med Sandy Ceesay och Country Music på Konsthall C

Eventdetaljer

Under påsklovet bjuder Konsthall C och Unga Kontoret tillsammans med Sandy Ceesay och Country Music in till en tvådagarsworkshop med fokus på rörelse och lyssnande. Med anledning av rådande restriktioner hålls workshopen inför en begränsad grupp av deltagare, föranmälan krävs. Workshopen riktar sig till dig som är mellan 14 - 25 år.

Tid: Onsdag och torsdag, 6e och 7e April, 17:00 - 20:00

Plats: Konsthall C, Cigarrvägen 14, 123 57 Farsta

Som dansare, koreograf och författare letar Sandy Harry Ceesay (född 1995) med sin praktik efter den gränsöverskridande och föränderliga kroppen. Med ett poetiskt kroppsligt språk utforskar Ceesay kroppens, litteraturens och koreografins alla förutsättningar. Efter fyra år i Amsterdam, där han tog examen vid Amsterdams Konsthögskola (AHK), har intresset ägnats åt form, textur, språk och fysisk kommunikation. Ceesay ser kroppens ändlösa rörelser som utgångspunkt för alla sina koreografiska och litterära verk.

Under två dagar kommer Sandy Ceesay att leda en meditativ dansträning, där fokus ligger på att lyssna till kroppen. Som deltagare kommer du att få ta del av verktyg som hjälper dig att lyssna till din egen och andras kroppar. Att lyssna till kroppen, att grunda sig i golvet, att se med mjuka ögon, och att röra sig med sin egen kropp och allt som den håller. Att släppa världen utanför och skapa en egen relation till sina önskningar, viljor och känslor.

I slutet av varje session ägnas tid åt eget utforskande i vad som kan ses som en egen kreativ skapelseprocess där du som deltagare får använda dig av de upplevelser de haft under träningens gång, för att skapa en egen fri värld att röra dig i.

Country Music är ett curatoriellt projekt som sedan 2017 drivs av Daniel Iinatti och Anna Sagström. Tillsammans utforskar projektet vår samtida periferi, tolkad ur en geografisk och social kontext. Genom att distribuera klubbmusik, text och konst i digitala miljöer, utställningsrum och nattklubbar fungerar Country Music som en mobil kulturplattform och skivbolag där gränsöverskridande uttryck tillåts ta form och utvecklas.

Med utgångspunkt i Pauline Oliveros metod av ‘deep listening’ avslutar Country Music den andra dagen genom en fokuserad listening session där det kollektiva lyssnandet sätts i fokus. Tillsammans kommer vi att lyssna på intensiv klubbmusik i stillhet för att reflektera över vilken potential den elektroniska klubbmusiken kan ha för att påverka hur vi upplever vår omgivning.

https://soundcloud.com/country-music-label

https://www.country-music.co/

Tid

Plats

Konsthall C

14 Cigarrvägen

123 57 Farsta distrikt

Sweden

Se karta

Spara detta event

Händelse sparad