Björn Säfsten - Praktikpresentation

Åtgärdspanel

Björn Säfsten - Praktikpresentation

Björn Säfsten - Praktikpresentation

Av SITE Sweden

Tid och plats

Datum och tid

fre 16 jun 2023 16:30 - 17:30 CEST

Plats

SITE Sweden 11 Mårbackagatan 123 43 Farsta distrikt Sweden

Eventdetaljer

  • 1 timme
  • Mobila eBiljetter

Plats: SITE Lilla studion, Mårbackagatan 11, Hus H, 12343 Farsta

Under våren 2023 har koreografen Björn Säfsten och dansarna Pär Andersson, Philip Berlin, Anton Borgström, Madeleine Lindh och Jade Stenhuis tillsammans utvecklat en ny danspraktik. Under SITE/Specific Festival 2023 öppnar vi upp studion och visar och berättar om hur praktiken skapats. I både samtal och dans redogörs improvisationsmetodens olika redskap och tillvägagångssätt samt hur den eventuellt kan komma att användas i framtiden. Det blir ett sätt för publiken att komma nära arbetet med hur en danspraktik kan skapas, och ett sätt för oss att få inblick i hur den förstås av er som tittar. 

Praktiken, som ännu inte har något namn, startade utifrån en fråga om huruvida vårt socialamedie-flöde kan ligga till grund för något verkligt åtråvärt? Går det att använda denna maskin av bilder och filmer, detta ständiga överflöd till något som kan få ta kropp på riktigt? Hur skulle det kunna se ut och hur ska man gå tillväga? 

Vi inledde den första arbetsdagen med att kopiera/citera de intagramreels som först kom upp på varje dansares konto och manipulerade sedan rörelserna till ett koreografisk material. I skrivande stund har det utvecklats en mängd olika sätt att förvränga, förlänga, hacka upp, omplacera och smeta ut de kroppar, intentioner, begär och rumsligheter som finns i de initiala klippen. Görandet blir ett material och en dans som vi blivit väldigt tagna av och i juni är förhoppningsvis tiden mogen att få testa den även publikt. Kanske har den då även fått ett passande namn?

Praktikpresentationen äger rum på SITE i Lilla studion den 16:e Juni

Koreograf: Björn Säfsten 

Dansare: Pär Andersson, Philip Berlin, Anton Borgström, Madeleine Lindh och Jade Stenhuis

Projektet är finansierat genom ett återstartsstöd från Kulturrådet. 

Om arrangören

Arrangerad av
SITE Sweden