Gratis

Att Starta Konstnärligt Företag - Del 1 föreläsning

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Online-event

Beskrivning av evenemanget
Konstnärscentrum håller kursen Att starta konstnärligt företag i två delar med Transit Kulturinkubator. Här anmäler du dig till del 1.

Eventdetaljer

Föreläsning Starta företag för konstnärer

(Del 1 av 2 i kursen Att starta konstnärligt företag)

Plats: onlinekurs

Datum: 1/9 2021 (13:00-15:00)

Kursledare: Peter Gahnström (Transit Kulturinkubator)

Nivå: Kursen riktar sig mot konstnärer som vill starta eller precis har startat ett företag för sin konstnärliga verksamhet.

Deltagare: max 25 st

Anmälan: (obs! för att gå kursens två delar krävs att du anmäler separat till båda två.) För att delta i kursen krävs att du är medlem i någon av Konstnärscentrums regionala föreningar, på vår hemsida kan du bli medlem och läsa mer om medlemskap.

Att bedriva sin egen verksamhet i företagsform är ett sätt att organisera sig och sitt konstnärskap. Med F-skattesedel, bankgironummer och organisationsnummer så har du kommit en bit på vägen men hur ordnar man det? Finns det ställen en kan rikta sig till för stöd eller är det en evig väntan i skatteverkets telefonkö som är enda utvägen?

I denna föreläsning på 2 timmar kommer vi gå igenom steg för att starta företag och dess olika former, vart en kan leta information och tips, moms inom konsten (lovar inte att ni blir klokare), några digitala verktyg som kan hjälpa, ett axplock av fördelar och nackdelar med de olika formerna samt bena ut några begrepp.

Kort om Peter Gahnström

Peter är utbildad kulturproducent och har varit verksam sådan samt konstnär sen 2006. Med många års erfarenhet av att driva större kulturprojekt, främst inom det publika fältet, så besitter han kunskaper inom budget, personalplanering samt stödsystem för konstnärer och kulturskapare. Tidigare innovationsrådgivare och numer tf verksamhetsledare och coach på Transit.

Kort om Transit Kulturinkubator

Transit är en samarbetspartner och plats för yrkesverksamma scenkonstnärer, musiker, filmare, bildkonstnärer och formgivare. På Transit arbetar vi för att konstnärskapet ska ges bästa möjliga grogrund. Den enskilde konstnärens verksamhet utgår från dennes konstnärskap och arbete och utifrån det kan verksamheten utvecklas och struktureras.

Vi ger frilansande konstnärer Tid, Råd, och Rum för att utforska och utveckla sina konstnärliga verksamheter och projekt. Vi erbjuder dem möjligheter, resurser, stöd och metod att förstärka sina professionella verksamheter ekonomiskt och konstnärligt.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Online-event

Arrangör Konstnärscentrum

Arrangören av Att Starta Konstnärligt Företag - Del 1 föreläsning

Spara detta event

Händelse sparad