Ateljéträff med Annika Eriksson!
Event-information
Eventdetaljer
Plats: online
Datum: 2/9 2021 (16:00-18:00)
Samtalsledare: Kristoffer Svenberg
Deltagare: max 25 st
Anmälan: Anmälan till samtalet görs här . För att delta krävs att du är medlem i någon av Konstnärscentrums regionala föreningar, på vår hemsida kan du bli medlem och läsa mer om medlemskap.
Ta en kaffe med konstnären Annika Eriksson! Välj om du vill vara med och prata eller bara lyssna när Kristoffer Svenberg modererar ett samtal som fördjupar sig i Annika Erikssons konstnärskap.
Annika Eriksson (1956, Malmö) bor och arbetar i Berlin sedan 2002. Hennes konstnärskap kretsar kring intresset av sociala interaktioner: hur lever vi tillsammans, vilka samhällen skapar vi och vad händer i marginalen eller i övergången mellan en social ordning till en annan. I Erikssons arbete innebär det sociala en betoning på glidningar mellan det enskilda jaget och andra människor - med frågor om interaktion och utbyte, cirkulära kommunikationsformer, självabnegation och empati. Hennes projekt handlar också om relationen mellan människa och djur; vårt ömsesidiga beroende, skiftningar och anknytningar, men också register över kränkningar, och djuret som en distinkt mänsklig projektionsyta. Hon har ställt ut sedan början av 90-talet i olika biennaler och institutioner, till exempel biennalerna i Istanbul, Venedig, Sao Paolo, Shanghai och Wien; på institutioner som Bonner Kunstverein, Tate Liverpool, Hamburger Bahnhof i Berlin, Hayward Gallery i London och Moderna Museet i Malmö och Stockholm.
Kristoffer Svenberg arbetar som konstnär och konstpedagog och undersöker olika ämnen och sociokulturella sammanhang i relation till fotografi, representation och mediering. Verk blir till genom egeninitierad konstnärlig forskning och processerna pågår ofta under lång tid. Konstnärskapets uttryck i sig är inte medium-specifikt då det kan röra sig om filmer, installationer, bilder, skulpturer, text och performances etc. Men fotografi, framförallt teorier om fotografi, (och dess anknytande ämnesområden), är en röd tråd. Kristoffer är utbildad med en Master i fri konst från Konstfack och en kandidat i fotografi vid Högskolan för Fotografi, nuvarande Akademien Valand i Göteborg
Konstnärscentrum är en centrumbildning med drygt 1300 professionella konstnärer som medlemmar. Genom att förmedla konstnärliga uppdrag, främja konstnärlig verksamhet och stötta konstnärer i deras yrkesaktiva roll skapar vi nya möjligheter för konsten. Under hösten bjuder Konstnärscentrum in våra medlemmar till ateljéträffar med fem konstnärer ur olika generationer, verksamma i skilda geografiska områden. Vi vill med det skapa möten och samtal på nya sätt i det digitala rummet