Gratis

Flickan, mamman och soporna

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Lindberghallen

8 Södra Industrivägen

785 61 Gagnef N

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
En berättelse om familjehemligheter, psykisk ohälsa, skam och utanförskap. En föreställning med Dalateatern baserad på Suzanne Ostens bok.

Eventdetaljer

Förboka din biljett här. Betalas enligt instruktionerna i orderbekräftelse som mailas till din e-postadress. Biljettpris 170 kr, barn o ungd tom 18 år 100 kr, pensionär/grupp/scenpass 150 kr.

Ti är en helt vanlig flicka. Det är viktigt att alla tror att hon är en helt vanlig flicka – för att ingen ska förstå att hon inte har en helt vanlig mamma. Ti vet att mamma måste leta efter saker, samla, ta hem och sortera allt hon hittar. För det har herr Polter och herr Geist bestämt. Ti är orolig för att någon ska få reda på hennes hemlighet. Samtidigt längtar hon efter att någon ska se. Kanske ser fröken, grannen, eller pappan hon aldrig träffat och inte känner. Om det blir för svårt med mamma och alla soporna, kommer någon att komma och rädda henne då? Får man önska sig en annan mamma? Fast man älskar den man har.

Att det finns någon vuxen, en förälder, som vågar och orkar ställa frågor, se och agera – det borde vara en självklarhet i alla barns vardag. Men vad händer när det inte är så? Vem pratar med barnen om det svåra, när orden inte räcker till? Flickan, mamman och soporna vågar prata om det som faktiskt sker i många barns liv men som många vuxna väjer för.

En berättelse om familjehemligheter, psykisk ohälsa, skam, utanförskap och att som barn behöva vara förälder till sin förälder. Om en beroendeställning där barnet betalar priset.

AV ERIK UDDENBERG

Colombine Teaterförlag EFTER EN BOK AV SUZANNE OSTEN

Regi LISA HUGOSON

Scenografi och kostym MICHA KARLEWSKI

Ljusdesign JOAKIM BRINK

Koreografi JOHANNA LINDH

Kompositör/ljuddesign JAKOB NORIN

medverkande SUSANNE HELLSTRÖM, MYRA NEANDER, JAKOB BLADH, LUDWIG BERTLING WIIK, FREDRIK FUFFEN JANSSON

Foto: Per Eriksson, Myra Neander


		Flickan, mamman och soporna bild
Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Lindberghallen

8 Södra Industrivägen

785 61 Gagnef N

Sweden

Se karta

{ _('Organizer Image')}

Arrangör Gagnefs kommun, Kulturenheten

Arrangören av Flickan, mamman och soporna

Spara detta event

Händelse sparad