CyberTALK

CyberTALK

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Datum och tid

Plats

Dockside

4 Skeppsbrokajen

371 33 Galgamarken-Trossö

Sweden

Se karta

Välkommen till Cybertalk for Business. Detta seminarium riktar sig dig som är ledare eller arkitekt inom IT-säkerhet eller systemutveckling.

Eventdetaljer

Detta event som även är online har följande agenda:

15:00 - 15:30 - Åsa Schwarz - Top tio cybersäkerhetshot 2023

15:30 - 16:00 - Sebastian Larsson - Arbeta bättre och smartare - tillsammans

16:00 - 16:30 - Oskar Edbro - Mät din IT-säkerhet med OWASP SAMM

16:30 -17:00 - Marcus Bladh - Skapa kaos i organisationen och lär dig mycket nytt

17:00 - Avslut

Notera: Knowit följer strikta etiska regler kring anti-korruption. Vi kommer därför ej kunna bjuda på någon mat eller dryck vid detta event.

Åsa Schwarz

Åsa Schwarz är affärsutvecklingschef på Knowit Cybersecurity & Law. Och har 25 års erfarenhet av cybersäkerhet. Hon är även författare av thrillers och deckare där de senaste har inspirerats av hennes erfarenheter inom it. Sammanlagt är hennes böcker översatta till 17 språk och utgivna i 20 länder. År 2017 blev hon årets säkerhetsprofil.

CyberTALK bild

Top tio cybersäkerhetshot 2023

I dagens digitala samhälle är cybersäkerhet något som berör alla, oavsett vilken roll man har på företaget. Cybersäkerhet är också numera en central del i affärs- och tjänsteutvecklingen.

Men vilka är egentligen angriparna, vilka är de största 10 utmaningarna just nu och vilka är möjligheterna?

Sebastian Larsson

Sebastian är utvecklare, ledare och utbildare inom clean code relaterade ämnen som refactoring och test-driven utveckling.

CyberTALK bild

Arbeta bättre och smartare - tillsammans

Den stereotypiska åsikten om utvecklaren som någon som ensam hackar i en källare är förlegad. Tvärtom är det viktigt med social kompetens och god samarbetsförmåga eftersom de flesta utvecklare arbetar i team. En viktig del i arbetet är att titta på, förstå, förbättra och tillsammans lära sig av varandras kod. En vanlig form av detta är kodgranskning, där en utvecklare låter övriga kollegor granska kod. Genom att arbeta smartare tillsammans blir återkoppling mer kontinuerlig och kodgranskning valfri. Detta kan leda till högre kodkvalité - så hur arbetar vi smartare tillsammans?

Oskar Edbro

Oskar är en säkerhetskonsult med fokus på applikationssäkerhetstestning. Utöver att testa saker har han även engagerad i kontinuerligt förbättringsarbete för organisationer genom att stärka säkerhetsarbetet i utvecklingsorganisationen. Inom detta område har han hållit flera utbildningar, samt varit med och byggt upp en organisation för Security Champions.

CyberTALK bild

Mät din IT-säkerhet med OWASP SAMM

Under de senaste åren har man hört mer och mer om intrång i IT-system, vilket också fått till följd att fler och fler investerar i informations- (IT-) säkerhet. Men hur vet man att dessa investeringar gör nytta? Oskar kommer att ge ett svar på denna fråga i sin presentation om OWASP SAMM, ett verktyg framtaget specifikt för att mäta säkerhetsarbetet i utvecklingsorganisationer. Efter detta talk kommer deltagare att ha en förståelse för vilka mätpunkter och mätvärden man kan förvänta sig från OWASP SAMM, samt vad man inte ska förvänta sig.

Marcus Bladh

Marcus Bladh är DevOps ingenjör och Evangelist på Knowit Cloud med erfarenhet kring hur verksamheten kan lära sig mycket genom att ställa till det…

CyberTALK bild

Skapa kaos i organisationen och lär dig mycket nytt

Marcus kommer berätta om en metod som heter Chaos Engineering, Varför ska er organisation använda denna metod och vad kan ni lära er av den. Marcus kommer också med exempel från verkligen och svara på frågor om hur metoden kan användas.

Dela det här eventet med dina vänner