flera datum

”ALLT HAR SIN TID” 4: Ett tema, tre temperament, flera tekniker

Panelen Åtgärder och detaljer

Ej tillgänglig

Event-information

Plats

Plats

Galleri Upsala

21 Svartbäcksgatan

753 32 Centrum

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
”ALLT HAR SIN TID” 4 Britt-Marie Eklund, Marika Wikner Markendahl, Renate Armatys Utställning på Galleri Upsala 21-26 aug 2021

Eventdetaljer

”ALLT HAR SIN TID” 4

ETT TEMA, TRE TEMPERAMENT, FLERA TEKNIKER

Måleri, bildväv, tygtryck och grafik

Britt-Marie Eklund - Marika Wikner Markendahl - Renate Armatys

Utställning på Galleri Upsala 21-26 aug 2021

Vernissage lördag kl. 12-18

Öppet: Lör-sön kl. 12-18, mån-tors kl. 12-19

Om konstnärerna: Britt-Marie Eklund, Marika Wikner Markendahl och Renate Armatys har varit arbetskamrater i många år på universitetsbiblioteket. De har också arbetat med konst i olika tekniker och har tillsammans, och var och en, deltagit i olika utställningar.

Britt-Marie Eklund arbetar med textilkonst, främst bildvävning. Det är en friare form av gobelinteknik, men även där plockas varje tråd in för hand. Utbildad i vävning och bildvävning samt lett kurser inom Kursverksamheten.

Marika Wikner Markendahl arbetar mest med måleri i akvarell och olja. Har gått kurser i måleri, skulptur och krokiteckning på Gerlesborgssskolan, olika studieförbund och folkhögskolor. ”Att måla porträtt är spännande och jag har nästan alltid människor på mina bilder – och en och annan fågel”.

Renate Armatys är medlem i Grafikergruppen VGG med egen verkstad i Stockholm på Södermalm där hon kan experimentera med olika tekniker inom grafiken - även med fotopolymer. Hennes bilder skapas utan användning av någon datorteknik i en långsam process. Varje enstaka tryck är unikt.

Varmt välkommen!


		”ALLT HAR SIN TID” 4: Ett tema, tre temperament, flera tekniker bild
Dela det här eventet med dina vänner
{ _('Organizer Image')}

Arrangör Galleri Upsala

Arrangören av ”ALLT HAR SIN TID” 4: Ett tema, tre temperament, flera tekniker

Galleri Upsala - bjuder varje vecka på nya utställningar med måleri, fotografi, keramik, silversmide eller annat konsthantverk! Här har Du chansen att träffa konstnären själv! Varmt välkommen!

Spara detta event

Händelse sparad